Forside    Hvem    Kontakt    Shop

Ubuntu istedetfor windows XP eller bare windows

Træt af windows? Træt af at windows kræver mere og mere af computeren? Måske Ubuntu er noget for dig.

Her i april udkom den nye Ubuntu 14.04 med lang tids support, som bliver opdateret de næste 5 år, hvor man dog hele tiden kan opgradere løbende til de nye version hvis man ønsker det, men denne version får opdateringer de næste 5 år, før man behøver at skifte til en ny version.

Hvis man i mange år har kørt XP, Vista, eller Windows 7, og ikke helt er klar til at tage springet til windows 8 pga al det nye der er, så vil jeg anbefale Ubuntu, for ikke nok med at det er næsten virus fri, så er det også gratis og er utroligt stabilt.

Microsoft ønsker også at tage kontrol over computerne ved at flytte alle ting i skyen, hvad google også gør, men Ubuntu giver brugerne deres computer tilbage og lader dem bruge dem som de selv ønsker, uden kontrol, uden at kigge dem over skuldrene.

Når man skifter til Ubuntu, skal man lære et nyt system at kende, men det er så nemt at bruge, at man næsten ikke kan lave fejl. Det er bare at kigge i grupperne og se hvad der er af muligheder. Det hele er ikonbaseret, så det er bare at klikke sig frem.

Der er en hurtigstart ikonlinie til venstre af skærmen, hvor man kan fastsætte programmer man bruger meget, men fra start af, er der allerede nogle valgt som standard.

Virus og malware fri

De fleste virus er skrevet til windows systemer, der findes et meget lille antal virus til linux, og de er næsten udryddet pga opsætningen i systemet, og diverse malware kan man slippe udenom ved at installere forskellige plugins i browseren.