Forside    Hvem    Kontakt    Shop

Open source software og systemer

Kære Kommune og politikere

Tænk sig, hvis man kunne hjælpe folk til at have sikre computer systemer, spare folk penge til dyre programmer og systemer, gøre folk mere techminded og derved kvalificere dem til bedre uddannelser og jobs?

Alt dette er muligt hvis man tager et par enkle tiltag. Med pilotprojekter i hver by, kan det brede sig til hele den enkelte by.

PC byplanlægning open source

Man kunne forestille sig, at man lavede nogle begynder projekter i hver by, som ville være med, man tog en gruppe mennesker, tilbød dem undervisning og support i hvordan man selv finder hjælp når man har fået basis elementerne i systemerne på plads

Hver by skulle så være enig i hvilke linux distribution der skulle bruges, man kan forestille sig, at fra hovedkontoret for projektets side, at de anbefaler en håndfuld muligheder, så det ikke bliver for omfattende i oplæring af de forskellige pc support medarbejdere der skal stå for undervisning og support i byerne.

Sikkerhed på internettet

Det vil også medføre mere sikkerhed for den enkelte borger på nettet. Alle computere og mobile enheder er på nettet meget af tiden, vi henter emails, surfer rundt på nettet, uden egentligt at vide hvor der er farer på færde hvad angår malware og virus, eller hjemmesider der installere programmer på vores computere.

Linux tilbyder et mere solidt og sikkert system end windows, da der ikke er lavet en brøkdel så meget virus der virker på det.

Men fremtiden vil også byde på mere cyberkriminalitet, derfor vil et mere sikkert system også være at anbefale.

Spare penge

En licens til windows koster let 1000 kr, office programmer det dobbelte. Der findes gratis løsninger der kører på frivillig donationer fra private og virksomheder, som er lette at gå til, som udfører det samme.

Hvis borgerne kører opensource, og sparer penge, så er det også en god grund til at kommunerne også går opensource, og skifter deres systemer ud, med noget der ikke er så omkostningsfyldt.

Alle skal vende hver en krone for at få dem til at slå til, og hvad man brugte mange penge på før, har fået løsninger der har kunnet afhjælpe byrden, og behov ændres og andre virkemidler tages i brug og flytter derfor også behovet til andre steder, hvor der før ikke har været midler til at dække de behov.

Open source software og systemer kan dække det behov der er, for at flytte brugen af penge til andre områder i systemet hvor der også er store behov.

Det kvalificere dem til bedre uddannelser og jobs

Kan folk spare nogle penge, sætter de sig gerne ind i sagerne, men det har også den effekt, at de får viden de ikke før havde, kvalificere dem indenfor det område, nu her i dette tilfælde, teknologi, og giver dem bedre indgang til uddannelse, mere ansvarsfulde opgaver på arbejdspladsen, og ikke mindst, de kan hjælpe andre i deres nærmiljø.

Alt i alt

Alt i alt, så er der penge sparet for borgere og landet som sådan, ved at ansætte personer til hver by afhængig af byens størrelse, man udruster folk med viden de måske ikke selv havde gjort noget for at få, også sikkerheds mæssigt.

Men hele bykulturen vil også bære præg af dette.

Håber i vil bruge ideen

KH

Ole Madsen

Software

http://da.libreoffice.org

http://www.openoffice.org/da/

Operativ system

http://en.wikipedia.org/wiki/LiMux

http://elementaryos.org