Forside    Hvem    Kontakt    Shop

Et åndeligt klima .

Hvad er det? er det noget med religiøsitet at gøre? er det en metode hvorpå alle kan få det godt? Nej, det er først og fremmest noget med værdier at gøre, noget med andre først, og sig selv sidst, det er noget med ægte kærlighed og omsorg at gøre, en atmosfære hvor alle kan trives.

Du kan være iblandt mennesker der siger de rigtige ting, gør de rigtige ting, men alligevel bliver man hevet ned i dyndet, for atmosfære er mere end hvad man siger og gør, men de kerneværdier de enkelte har som på den ene eller anden måde kommer til udtryk uanset hvad man siger og gør.

Jeg taler om en dimention som ikke kan måles og vejes på andre måder end dette, de ting alle godt ved men ikke rigtigt kan sætte en finger på.

Det er som en fornemmelse for det der ligger til baggrund for alt det andet der sker, en vægtning og vejning af motiver og gerninger.

Hvis ord og gerninger ikke matcher sunde kerneværdier, så kan man prædike lige så meget man har lyst, det flytter i sidste ende ikke ret meget.

Der vil altid være denne utalte atmosfære der klæber sig til de ord og gerninger der bliver sagt og gjort, og ordene og gerningerne kan være nok så smukke, men resultatet bliver bare frustation og tvivl.

Man kan ikke snyde med hvem man er, det vil i sidste ende komme for dagen på den ene eller anden måde hvem man er.

De gamle værdier er den eneste vej til et sundt åndeligt klima, alt andet er selvdestruktivt og ødelægger både dem ikke vil udøve det, og dem de forsøger at hjælpe.

Kernen, essensen, er et oprigtigt og redeligt hjerte, en person der ikke skjuler sine egne gerninger eller undskylder sig med at sådan er det bare.

Et sundt klima må være gennemsigtigt, bygge på det der bygger op, men det må starte med en selv, det må være en selv der går i forvejen og bygger bro istedetfor at rive ned.

At bygge op vil sige, at man har endt den alen lange liste af dårlige undskyldninger og undvigelser når man bliver afsløret, men at man melder klart ud, dette bygger bro og giver tillid imellem mennesker.

At rive ned vil sige, at man sætter sig på en pidestal og gør sig ugennemsigtig og er ligeglad når andre gennemskuer en, det fjerner parterne fra hinnanden.

Tænk sig, om det kunne lade sig gøre at alle ville indrømme sine fejl, måske gå så langt at sige at de måske kan eller vil passe ind i dette sunde miljø, så har man da noget at arbejde med.